Sözcüğün etimolojik kökeni Deizm, Latince “deus” (tanrı) kelimesinden türetilen Fransızca bir kavramdır. İlk olarak Charles Blount, “Deist Dinin Özet Açıklaması”…
Soru: Deizm (Yaratıcı’ya inanıp dinleri kabul etmeme) akımının çıkmazları nelerdir? Bir yaratıcı olduğunu kabul edip Yaratıcı’nın din indirmediğini, insanlara müdahale…
I Önce problemi açık bir şekilde ifade edelim: İnsanlar genel olarak doğdukları ye içinde yaşadıkları toplumların inançlarını ve kültürel değerlerini…
Son iki asırlık süreç içinde bilim, felsefe ve dinler arasındaki mesafenin giderek açıldığı ve gerginliğin birbirini dışlama noktasına ulaştığı görülmektedir.…
I Şüphe yok ki, mutlu ve huzurlu bir hayatın en temel unsurlarından biri de, onu tutarlı bir amaca göre…
I Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslamiyet dinlerinde peygamberlerin merkezcil bir önemi vardır, çünkü peygamberler vahye muhatap olan ye Tanrı’dan haber (Kitap)…
I Probleme giriş yaparken öncelikle evrim teorisini tüm yönleri ile kabul etme ya da tamamen reddetme gibi bir yol izlenmeyeceğini…
Tanrı Beni Yaratırken Bana Sormadı Ki! O Halde Neden Sorumlu Tutuluyorum? Dünyaya Kendi İsteğimle Gelmedim Ki! I Birçok insanın aklına…
Söyleşi Dâru'l İlim ve İlimevleri Kurucusu Muhammed Yazıcı ile Modernizm, Post-modernizm ve Deizm Üzerine söyleşi gerçekleştirdik. Son dönemlerde deizmin gençler…
Descartes diyor ki, düşünüyorum o halde varım o kadar kesin bir bilgidir ki bu konuda kimse beni şüpheye düşüremez. Tanrı…